Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

31 jul ‘18

VIB en Mabin Groningen slaan handen ineen voor beheer glasvezelnetwerken

Op maandag 30 juli hebben Luit Huisman en Herman Bolmer namens VIB Netwerken een vijfjarige overeenkomst getekend met glasvezelaanbieder Mabin Groningen over het beheer van het nieuwe glasvezelnetwerk. De aanleg hiervan vindt momenteel plaats, nadat Mabin Groningen in december 2017 een succesvolle vraagbundeling afsloot in het buitengebied van Westerwolde en Stadskanaal.

Controle
VIB Netwerken zal tijdens het gehele bouwproces toezien op de kwaliteit van het aan te leggen netwerk. Hierbij wordt nauw samengewerkt met aannemer Van Gelder Telecom. ”VIB fungeert als een soort kwaliteitsafdeling”, stelt Gerrit Franken, Manager Operations  van Mabin. “Ze zullen onder meer nagaan of de aanleg voldoet aan de bestaande wetgeving en is uitgevoerd volgens de werkafspraken, vanaf start bouw tot aan de oplevering. Verder voeren zij preventief en correctief onderhoud uit, leggen zij na de nieuwbouwfase de na-aansluitingen aan en zorgen ze dat de netwerkadministratie op orde blijft.”

Hogere netwerkkwaliteit
Mabin Groningen is verheugd over de samenwerking met VIB. Met de vijfjarige beheerovereenkomst verwachten zij een nog hogere netwerkkwaliteit te kunnen garanderen. De bouwwerkzaamheden in het buitengebied zijn inmiddels volop aan de gang. Na de zomervakantie zullen de eerste woningen daadwerkelijk worden aangesloten.