Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

11 jul ‘18

De eerste van 47.000 kilometers glasvezel

Om het buitengebied van Stadskanaal en Westerwolde van snel internet te voorzien, moet in totaal 47.000 kilometers aan glasvezel de grond in. Dat heeft de Stichting Snel Internet Westerwolde Stadskanaal bekendgemaakt. “De eerste kilometers zijn inmiddels de grond ingegaan, tussen Alteveer en Stadskanaal”, zegt woordvoerder Ben Olde Agterhuis. “In dat deel van het buitengebied is met de aanleg begonnen.”

De huishoudens tussen Alteveer en Stadskanaal zijn dus als eerste aan de beurt, in de loop van dit jaar volgen de andere huishoudens die zich hebben aangemeld. “In april 2019 moet iedereen die meedoet, snel internet hebben”, aldus Olde Agterhuis.

Voor het zover is, moet in totaal 575 kilometer aan geul worden gegraven. Daarin wordt 1500 kilometer aan kabel gestopt en in die kabel is plaats voor die 47.000 kilometers aan glasvezel. Een korte impressie van de graafwerkzaamheden ziet u in onderstaande video van Mabin Groningen.