Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

24 okt ‘17

Inloopmiddagen en –avonden voor persoonlijk advies

De informatieavonden over glasvezel zijn achter de rug en zo is de vraagbundeling in een volgende fase beland. Tot en met 1 december hebben de bewoners van het buitengebied in Westerwolde en Stadskanaal de gelegenheid om zich in te schrijven voor glasvezel. Want alleen bij minimaal 50% aanmeldingen gaat de schop in de grond. Inmiddels staat de teller op 13%.

Inschrijven bij een serviceprovider

“We merken dat sommige mensen onterecht denken dat ze al ingeschreven zijn”, aldus Gerrit Franken, projectleider vraagbundeling Westerwolde en Stadskanaal. ”Voorafgaand aan de vraagbundeling kon je op de website van Mabin Groningen aangeven geïnteresseerd te zijn in glasvezel. Dat werd in grote getale gedaan! Hartstikke goed natuurlijk, maar het kiezen van een serviceprovider is een voorwaarde voor definitieve en volledige inschrijving. Alleen dan telt een inschrijving mee in de ambitie om 50% te halen. Doe dit dus snel als je nog geen provider hebt gekozen. Mabin vergelijkt de lijst van de providers met de eigen inschrijvingen. Per ongeluk twee abonnementen afsluiten is niet mogelijk. Kijk ook even op https://www.snelinternetwesterwoldestadskanaal.nl/.”

Kiezen

Veel bewoners vinden het best lastig  om een keuze te maken uit de diverse aanbiedingen van de providers. Daarom heeft de stichting Snel Internet Westerwolde Stadskanaal in samenwerking met Mabin een groot aantal lokale inloopmiddagen en –avonden georganiseerd. Bewoners van het buitengebied Westerwolde en Stadskanaal kunnen hier hulp krijgen bij het kiezen voor een provider en het inschrijven. Tijdens deze inloopmiddagen en -avonden worden de bewoners te woord gestaan door de bestuursleden van de stichting Snel Internet Westerwolde Stadskanaal  en ambassadeurs. Voor exacte data, locaties en tijden kijkt u op deze website of op de website van de stichting.