Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

28 sep ‘17

NorthNets niet actief in Westerwolde en Stadskanaal

Serviceprovider NorthNets zal in Westerwolde en Stadskanaal geen diensten leveren op het glasvezelnetwerk van Mabin Groningen. Beide partijen hebben de mogelijkheden tot samenwerking intensief onderzocht. De aanlooptijd voor de provider uit Friesland is helaas te kort om op tijd de beoogde televisie-, internet- en telefoniediensten aan te bieden.

Pieter van Grunsven, directeur van Mabin Groningen: “Alhoewel we toekomst zien in een samenwerking met NorthNets, kwam de vraagbundeling in Westerwolde en Stadskanaal te vroeg. We besloten daarom om de samenwerking voor dit gebied niet aan te gaan. We zijn er van overtuigd dat de huidige vier providers ruimschoots tegemoet komen aan de wensen van bewoners en ondernemers. We voorzien de gesprekken met NorthNets in toekomstige gebieden weer op te pakken.”

Eerder werd al bekend dat Solcon, Multifiber, Cbizz en Weserve diensten leveren op het glasvezelnetwerk als de 50% benodigde deelname op 1 december 2017 wordt gehaald. Inwoners van het buitengebied van Westerwolde en Stadskanaal kunnen zich via deze providers inschrijven voor glasvezel van Mabin Groningen én de bijbehorende dienstenpakketten voor televisie, internet en/of telefonie.