Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

21 sep ‘17

Grote belangstelling tijdens eerste informatieavond

Op dinsdag 19 september vond de eerste informatieavond van Mabin Groningen over glasvezel in het buitengebied plaats. De belangstelling was groot: zo’n 400 inwoners uit Westerwolde en Stadskanaal bezochten Zaal12 in Vlagtwedde om de presentatie van Mabin Groningen bij te wonen en de serviceproviders te spreken.

Tijdens de voorlichtingsavonden werden bewoners uitgebreid geïnformeerd over het nut van glasvezel, het aanbod en de aanleg. Er werden naderhand door de inwoners en ondernemers goede, kritische vragen gesteld. Daarnaast waren de serviceproviders, ambassadeurs en de stichting Snel Internet Westerwolde en Stadskanaal aanwezig om na de presentatie alle bewoners te woord te staan.

50% deelname nodig voor 1 december
De informatieavonden maken deel van uit de vraagbundelingscampagne van Mabin Groningen: als 50% van de huishoudens in het buitengebied van Westerwolde en Stadskanaal zich voor 1 december inschrijft gaat de aanleg van het glasvezelnetwerk door. Al in december 2017 verricht de aannemer van Mabin Groningen dan de eerste werkzaamheden. Mabin Groningen werkt nauw samen met de Stichting Snel Internet Westerwolde en Stadskanaal en de gemeenten Bellingwedde, Vlagtwedde en Stadskanaal om van de vraagbundeling een groot succes te maken.

Bewoners die de eerste avond niet konden bijwonen zijn van harte welkom tijdens drie andere avonden. Inloop is vanaf 19.00 uur, de presentaties starten om 19.30 uur.
• 21 september: Drijscheer Alteveer – Keiweg 1, Alteveer
• 25 september: Kantine Camping Wedderbergen – Molenweg 2, Wedde
• 27 september: Hotel Boschhuis Ter Apel – Boslaan 6, Ter Apel

Vanwege de overweldigende belangstelling tijdens de eerste avond zijn er op de drie komende avonden extra voorzorgsmaatregelen getroffen om alle belangstellenden goed te ontvangen. Zo zal bij de Drijscheer ook de naastgelegen gymzaal ingezet worden voor een presentatie.

Foto: Ton op de Weegh