Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

06 sep ‘17

Vraagbundeling in Westerwolde en Stadskanaal: we zijn gestart!

Per 1 september is Mabin Groningen gestart met de vraagbundeling voor de aanleg van glasvezelverbindingen in de buitengebieden van Westerwolde en Stadskanaal. En dat is goed nieuws, want als 50% van de huishoudens voor 1 december ‘ja’ heeft gezegd, gaat de aanleg van glasvezel door. De campagne is al goed zichtbaar. Roze koeien sieren de weilanden en enthousiaste bewoners hebben posters achter de ramen gehangen. Samen met de deelnemende gemeenten (Bellingwedde, Stadskanaal en Vlagtwedde) en de Stichting Snel Internet Westerwolde en Stadskanaal staat Mabin Groningen te popelen om van de vraagbundeling een groot succes te maken.

Feestelijke aftrap
Op maandag 4 september vierde Mabin Groningen samen met alle betrokken wethouders, de stichting en lokale ambassadeurs de aftrap van de vraagbundeling bij Gasterij Natuurlijk Smeerling in Onstwedde. Na diverse speeches ging samen met de wethouders en de voorzitter van de Stichting Snel Internet Westerwolde en Stadskanaal op symbolische wijze de schop in de grond.

Informatieavonden
Inwoners van het buitengebied van Groningen ontvingen op 2 september een uitnodiging voor informatieavonden over glasvezel. Deze avonden vinden plaats op verschillende locaties, zodat er altijd wel één in de buurt is. Tijdens de bijeenkomsten worden de bewoners geïnformeerd over de voordelen van een supersnelle internetverbinding, het aanbod van de serviceproviders en de aanpak van Mabin. De data en locaties van deze avonden zijn te vinden op de website van Mabin Groningen: www.mabingroningen.nl.

Aanmelden
Aanmelden voor glasvezel gaat via de serviceproviders. Er zijn meerdere aanbieders, ieder met hun eigen pakketten. Zo is er voor elke huishouden en elk bedrijf een passend pakket te vinden. Kijk voor alle providers op de website.

Voordelen
De voordelen van een glasvezelverbinding zijn legio. Van thuisbankieren tot alarmsystemen, van zorg op afstand tot bijles, in de moderne maatschappij is snel internet onmisbaar. En dankzij een snelle verbinding hebben de inwoners van het buitengebied ook de beschikking over superscherpe tv-zenders, zonder dat ze daarvoor een schotel moeten aanschaffen en deze steeds moeten aanpassen.

Over Mabin Groningen
Mabin Groningen is opgericht om zoveel mogelijk glasvezelaansluitingen in Westerwolde en Stadskanaal te realiseren zodat álle adressen in het buitengebied toegang krijgen tot snel internet. Zij worden hierbij ondersteund door de deelnemende gemeenten (Bellingwedde, Stadskanaal en Vlagtwedde) en de Stichting Snel Internet Westerwolde en Stadskanaal.